пʼятницю, 6 червня 2014 р.

Обереги моєї оселі


   Для кожної людини є на землі щось найголовніше, найдорожче, найсвятіше, щось таке, до чого вона ставиться з особливою шанобливістю. Для нас це - Україна. Але інколи ми забуваємо про ті безмежні степи під синім небом, зелені гай над чистими річками, пахощі квітучих садів, спів соловейка під золотими зорями і величний спокій замріяних могил. І пригадати все це нам допоможе тільки те, що справді залишило слід у нашому серці –  народні символи.  А українські символи – це герб, прапор, пісня, верба, калина і чарівна народна мова, що полонить кожне серце.

  5 червня в центральну районну бібліотеку завітали учні старшої групи шкільного оздоровчого табору на годину народознавства під назвою «Обереги моєї оселі». Бібліотекарі познайомили їх  з деякими звичаями і традиціями нашого народу, з оберегами рідного дому, того дому, в якому жили наші предки і в якому   сьогодні живемо ми.  Що таке оберіг?  Воно  походить від слова оберігати, захищати, берегти, а тому так називається. Оберіг захищає рідний дім, нашу оселю від злих духів, від біди, від злодіїв, від напасті, від блискавки та інших природних катаклізмів. 

    До уваги  дітей була представлена презентація «Віночок українських оберегів», в якій були показані основні обереги нашої оселі і сім’ї. З цікавістю  учні відповідали на запитання вікторини, та питання, які їм задавали під час проведення заходу


Немає коментарів:

Дописати коментар