четвер, 26 грудня 2013 р.

Степовий заспів Юрія Безуха.



Писав завжди, як думав, лиш для двох –
Для себе і для Бога. Якось буде.                                
Лежало слово і настав той строк,
Коли слова мої пішли між люди.
                                           (Ю.Безух)
   В переддень Нового року чудовим подарунком для нижньосірогозців став  вихід  нової  книги  нашого краєзнавця, поета,   філософа  Юрія Валентиновича Безуха  «Вовча Гребля».

В польоті часу пролетіли над степом миті історії. В ХІХ столітті розпочалося заселення Сірогозького району. І як пам’ятники тому часу стоять хатинки, вік яких перевищує сотню років. В них народжувалися, помирали, справляли весілля.  Багато пам’ятають ці стіни, ці дерева, це небо. А пам’ять – це історія. І найбільший внесок у написання цієї історії належить Юрію Валентиновичу Безуху.
  У книзі «Вовча Гребля» зібрані мемуари, які охоплюють другу половину позаминулого ХІХ століття, перша світова війна, колективізація та голодомор, будівництво Біломорсько-Балтійського каналу, трагедія і біль Великої Вітчизняної війни. Все це – людські життя. Ми повинні пам’ятати тих, хто народився і жив для нас, щоб передати цю пам’ять тим, хто прийде після нас, адже так вона і твориться – історія.
                       
24 грудня в залі засідань райдержадміністрації зібралися рідні, друзі, однодумці, шанувальники таланту Юрія Валентиновича Безуха, щоб привітати його з виходом цієї книжки. Працівники  бібліотеки  провели цикл заходів  «Степовий заспів Юрія Безуха»,  представили   електронну  презентацію, оформили книжкову виставку.  Автора щиро поздоровили заступник голови райдержадміністрації Малецька Ольга Ростиславівна, заступник голови районної ради СтавицькаНаталія Михайлівна.  
Також у своїх виступах висловили захоплення  М.Я.Дєєв та О.О.Попов.   
У своєму виступі Юрій Валентинович розповів про те, як збиралися матеріали для написання книги, поділився планами на майбутнє, адже готові до друку ще дві книги «Квітка степова. Чари степу» та яскраво оформлена збірочка віршів для дітей. «Казки Жовтого Бичка».
   Присутніх піснями привітали Юрій  Подколзін та Дмитро Венгловський.
   Ми бажаємо Юрію Валентиновичу, щоб частіше  в його долоні падали зорі, в яких сила величних світів,  щоб  їхнє  світло він доносив  до нас. Наснаги йому, нових успіхів, хороших спонсорів, всього самого найкращого.



Немає коментарів:

Дописати коментар