четвер, 19 грудня 2013 р.

«Твоє відношення до книги»


В останні роки питання збереження книжок все більше турбує бібліотечних працівників, учителів та широку громадськість. У зв’язку з цим та згідно координаційного плану занять з основ бібліотечно-бібліографічних знань нещодавно у Нижньосірогозькій бібліотеці для дітей було проведено урок на тему «Твоє відношення до книги», у якому взяли участь учні 6-х класів. Захід проходив у формі бесіди-діалогу. Працівники дитячої бібліотеки розповідали про те, як створюється книга та яка вона відіграє значення у нашому житті.

Неодноразово наголошувалося на тому, що книга – не тільки матеріальна цінність, але й насамперед цінність духовна. У ході бесіди учні висловлювали власні пропозиції щодо збереження підручників. По завершенню уроку було проведено цікаву літературну вікторину. Кожен учень уважно слухав, намагався бути кращим, швидко і вірно відповідати на питання.
Завданням уроку було формування інформаційної культури школярів, тож  кожна дитина після бесіди подивилася на книгу зовсім іншими очима. Усі вони тепер добре розуміли значення вислову: «Дім без книги – день без сонця».

Немає коментарів:

Дописати коментар