понеділок, 25 листопада 2013 р.

Семінар на актуальну тему.


У комунальному закладі «Нижньосірогозька центральна районна бібліотека» проведено семінар – практикум для бібліотечних працівників району на тему: «Просування книги і читання в бібліотеці».
Сьогодні це дуже актуально, адже підростаюче покоління останнім часом втрачає інтерес до книжок, які їм замінюють телебачення, комп’ютери, Інтернет, відеоігри тощо. А це негативно впливає на розвиток особистості сучасної молодої людини, знижує загальний рівень освіти, культури, духовності. Тому саме на бібліотеки покладено завдання популяризації книги і читання , пошуку інноваційних форм і методів роботи з користувачами.
З доповіддю «Про основні завдання бібліотеки по пропаганді книги і читання» виступила директор комунального закладу Тверда О.А. Вона зазначила, що бажання читати саме по собі не виникає, його треба прищеплювати, розвивати, щоб поняття «читати» було синонімом понять «мислити», «жити». Запорукою успіху у цьому є здійснення комплексного підходу , зв’язок із загальноосвітніми школами , позашкільними закладами, установами і організаціями та родинами.
На використанні нових підходів , впровадженні активних форм роботи по просуванню книги і читання в бібліотечних закладах району зосередила увагу присутніх на семінарі провідний методист Гладун Л.М. Вона прокоментувала прекрасний вислів Олеся Гончара: «Ріднити людей із книгою, відкривати їм красу і силу слова – що може бути  достойнішим !», який  сміливо можна віднести до бібліотекарів.
Своїм досвідом роботи по пропаганді книги і читання на семінарі поділилася бібліотекар Нижньосірогозької селищної бібліотеки Кутіщева І.М. Її цікава і повчальна розповідь супроводжувалася  відеопрезентацією  про впровадження активних форм індивідуальної та масової роботи з користувачами.
Бібліотекарі району обмінялися досвідом роботи на актуальну тему: «Бібліотека – планета знань. Пропагуємо книгу» , отримали рекомендації та консультації з питань звітності, планування роботи на  наступний рік, участі в районних та обласних  заходах.



Немає коментарів:

Дописати коментар