четвер, 8 листопада 2018 р.

Мовознавчий турнір «До рідного слова торкаюсь душею»


   9 листопада – День української писемності та мови.
 6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: «На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця».


      До   Дня  української писемності та мови в  центральній бібліотеці проведено мовознавчий турнір «До рідного слова     торкаюсь душею»  з учнями  9 -х класів.



      Діти, розділившись  на дві команди:  «Мовознавці» та «Словограй», змагалися  в різноманітних  конкурсах на  знання  української  мови . У залі линув сміх та мелодія українського слова. Все це створювало атмосферу свята та спокою. І на душі ставало неймовірно радісно, що українська мова є.





     Під час конкурсів: «Відредагуй словосполучення», «І  чужого навчайтесь, й свого  не  цурайтесь», « Цікавий  наголос», «Склади прислів’я»,  конкурсу капітанів   – діти збагатили словниковий запас, розвинули усне мовлення, проявили гарні знання творів українського фольклору, класиків українського рідного слова.


  До уваги присутніх в читальній залі оформлено тематичну книжкову  виставку «Нетлінний  скарб століть».

Немає коментарів:

Дописати коментар