середу, 14 березня 2018 р.

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця.

    Саме в цей день 2014 року понад 500 бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці під Києвом для формування першого добровольчого батальйону.

                                  

     З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві  в центральній бібліотеці проведено заходи до  Дня  українського  добровольця.
   До  уваги  користувачів  представлена книжкова виставка  « Добровольці - воїни  світла і добра».


  Для  учнів  10 класу Нижньосірогозької  ЗОШ  І – ІІІ ст. проведено  урок  мужності «Немає  більшої  сили, ніж  стійкість духу  добровольця».  На  захід  запросили  працівника  Нижньосірогозько – Іванівського ОРВК  Херсонської області, старшого  солдата Мікуліна Миколу  Володимировича, який поділився  своїми  спогадами  про  перебування  на  передовій  в  зоні АТО.
    Про те, як народжувалась нація, як виборювалась свобода та як формувалося нове українське суспільство, про нелегкі будні бійців АТО, волонтерів  розповіли  бібліотекарі .


   Присутні згадали імена мешканців району  та   селища   – учасників АТО, які виконували і виконують свій громадянський обов’язок, захищаючи Батьківщину. Хвилиною  мовчання  вшанували   полеглих в зоні АТО  земляків.


     

Немає коментарів:

Дописати коментар