вівторок, 9 лютого 2016 р.

А пам'ять серце береже

 15 лютого ми , віддаємо шану усім тим, хто з честю та гідністю виконував свій військовий обов’язок у різний час, у різних державах. Особливо болісною раною був і залишається Афганістан.


За кожним воїном-афганцем – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. У страхітливому полум’ї війни народжувались молоді солдати і командири, які з перших днів служби в Афганістані пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність.



   Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27 – річниці виведення радянських військ з республіки Афганістан в  КЗ «Нижньосірогозька центральна районна бібліотека»  для учнів 9-го Б класу  (класний керівник Леміх Т.І.) було  проведено вечір  пам’яті  воїнів-афганців «Солдат війни не обирає». На захід були  запрошені   Кривцов Юрій, голова Нижньосірогозької громадської  спілки ветеранів Афганістана та  воїни-інтернаціоналісти  Остапенко Геннадій та Піщемуха Сергій.


 Атмосферу причетності до подій афганської війни забезпечував показ відео матеріалу про воїнів – земляків  та музичний супровід  військової тематики. 


  Присутні мали змогу згадати статистику військових втрат, вшанувати пам'ять загиблих воїнів хвилиною  мовчання,  поспілкуватися з ветеранами афганської війни, які воювали не за ордени і медалі, а свято вірили у виконання свого інтернаціонального обов’язку. Для воїнів-афганців лунали вірші. Чудову  пісню – побажання   «Грає сонце»  подарувала  присутнім   Карина  Міщенко.



 Працівники центральної районної бібліотеки підготували виставку-реквієм«Афганістан – моя  кривава  рана»,  на якій розміщені матеріали про сірогозців ,які  пройшли через полум’я афганської війни, фотографії.


Немає коментарів:

Дописати коментар