вівторок, 1 грудня 2015 р.

Не забуваємо про тих, хто хотів жити

    Минуло більше 80 років з часу однієї з найжахливіших трагедій в історії українського народу – Голодомору 1932-1933 рр., яка поглинула мільйони людських життів. Відходять у небуття очевидці того страхіття, але народна пам’ять про жахливий злочин не вгасає, болем пронизуючи свідомість поколінь.


    З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору, виховання в учнів почуття патріотизму, національної свідомості та задля того, щоб навчити дітей цінувати кожну крихту хліба у районній дитячій бібліотеки з користувачами книгозбірні, учнями 8-А класу, був проведений урок історичної правди «Не забуваємо про тих, хто хотів жити». Місцевий поет, краєзнавець  Безух  Ю.В.  ознайомив присутніх з історичними передумовами виникнення голодомору, зі свідченнями наших земляків про те страшне лихоліття, голод, смерть, використовуючи свою книгу «Великий перелом ». В рамках заходу школярі мали нагоду переглянути презентацію «Зернятко надії», яку підготувала класний керівник зі своїми учнями.  Крім цього, організовано книжкову виставку «Свічка плакала в скорботі», де представлені науково-популярні видання, історичні та архівні матеріали з фонду бібліотеки.





     «…Не може бути гіршої муки, аніж бачити як від голодної смерті відходить у небуття твоя родина. Тож ми, українці, повинні пам’ятати про трагічні сторінки нашої історії, щоб вони більше ніколи не повторилися!», - підсумувала захід завідувач бібліотеки Олександра Польська. 


Немає коментарів:

Дописати коментар