середу, 22 січня 2014 р.

День Соборності та Свободи України – свято єдності нації.



Двадцяте століття залишило нам  у спадок значимі події, які, віддаляючись, не втрачають своєї актуальності, а з часом  потребують  глибокого оцінювання історичного досвіду боротьби за свободу, незалежність і  державність. До таких подій належить 22 січня 1919 року - день ухвали Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.Сьогодні виповнюється 95 рік з дня  проголошення Акта злуки.
Цю знаменну дату в українському історичному календарі – 22 січня 1919 року ми лише тепер, з державної незалежності, починаємо осмислювати на громадському і державному рівнях.
22 cічня в районній державній адміністрації відбулися урочисті                          збори, присвячені  Дню соборності України. Для учасників зборів  історично-інформаційну годину  «День Соборності та Свободи України  - свято єдності нації» провела бібліотекар Пузирнікова Т.О., яка ознайомила присутніх в подіями від  початку   об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві до нашого часу.  За ідею свободи в різні часи боролися Богдан Хмельницький, Іван Мазепа,  Іван Франко, Тарас Шевченко,     який призивав боротися за сім’ю «вольну нову», Михайло Грушевський та багато інших  українських видатних людей.

  

Тож нехай відчуття єдності, як громадян однієї країни, допомагає нам будувати свою державу, свою правду і свою волю, як заповідав Великий Кобзар. Бо тільки в єдності наша сила і наше майбутнє!

Немає коментарів:

Дописати коментар