вівторок, 13 лютого 2018 р.

«Афганістан живе в моїй душі і чується безсонними ночами»


  Відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2004 року, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.    Цей день приурочений до річниці виведення радянських військ з Афганістану.


        13 лютого, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав,   у центральній  бібліотеці  відбулася година – зустріч з учасниками  бойових  дій   «Афганістан  живе  в моїй  душі і  чується  безсонними  ночами»  з учнями  9-х класів Нижньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ст.   На  зустрічі  були  присутні   голова районної спілки ветеранів Афганістану   Юрій Кривцов   та  Сергій  Київський.   Ветерани - афганці поділилися своїми спогадами про ту страшну війну.




      Бібліотекарі зробили  історичний екскурс у події Афганської війни, розповіли  про  подвиг  нашого  земляка Бугаєнка Юрія, який загинув  Афганістані.


     Учні переглянули документальний фільм про дії військової розвідки в Афганістані, в якому   демонструвалися   події тих часів, які донедавна були маловідомими.



      Захід пройшов в атмосфері вдячності та поваги до тих хто загинув, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані. Хвилиною мовчання учні та всі присутні віддали шану загиблим .



Немає коментарів:

Дописати коментар