понеділок, 29 січня 2018 р.

Крути – символ національної честі і військової доблесті

  29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті героїв Крут. Саме ті героїчно-трагічні події   столітньої давнини , які відбулися в січневі дні 1918 року під селищем Крути, на довгі роки стали одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Тоді на захист молодої Української Республіки виступили 300  юних добровольців з числа студентів київських вузів та бійців вільного козацтва патріотичної молоді. Вони назавжди залишилися молодими, віддавши свої життя в нерівній боротьбі з більшовицькою інтервенцією.
З метою  ознайомлення  читачів  з трагічними сторінками  українського народу та виховання патріотизму,  любові  до нашого  рідного краю 29 січня у центральній  районній  бібліотеці спільно із шкільним бібліотекарем проведено  історико – патріотичну годину «Крути  –  символ  національної  честі  і військової  доблесті»  для  учнів  9-Б  класу  Нижньосірогозької ЗОШ І – ІІІ ст. Захід розпочався з вступної частини та гімну України. Із розповіді бібліотекарів та учнів - ведучих  діти дізнались про трагедію під Крутами , переглянули  відео та інсценівку у виконанні Харкевич Ізабели



прослухали вірш «На Аскольдовій могилі - український цвіт» у виконанні  Шапоняка Максима .






Для читачів організовано книжкову виставку  «Вони  загинули  за  волю  України» , яка  розповідає  про ті жахливі часи, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути.


   Захід  закінчився  хвилиною  мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар