вівторок, 21 листопада 2017 р.

День Гідності і Свободи

      Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка у 2014. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
    З нагоди Дня Гідності та Свободи в  районній бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Незламний  дух української нації».Видання, представлені  на  виставці  розповідають про  героїв і перебіг Революції Гідності, що пробудила у душі кожного українця нестримний потяг до свободи та волі. Саме про це йдеться у творах   Соні  Кошкіної («Майдан. Нерозказана історія»), Василя Базіва («Армагедон на Майдані») , Стражного  О. «Менталитет  Майдану», Рудневича  М. « Я з небесної  сотні» , Матіоса  М. «Приватний  щоденник» та ін.


       Районна та  шкільна  бібліотеки активно прийняла участь у проведенні заходів, присвячених цій  події.  Для  учнів  8-А кл та  9 –А кл.   (кл. кер. Дєжкіна О.В. та  Вишневецька Л.М.)   проведено  урок  патріотизму «Події, що  змінили  долю  України».


       Бібліотекарі  розповіли  про героїв Євромайдану, які заради свободи та кращого майбутнього свого народу поклали на вівтар найдорожче, що у них було - життя, залишивши у скорботі не лише рідних і близьких, а й всю Україну, продемонстрували відеоролик «Революція  Гідності».  Діти   висловили своє відношення до тих доленосних подій. Говорили про патріотизм і мужність учасників революцій, про гідність, як вона проявилася у кожного із нас.


      Пам’ять  героїв  вшанували  хвилиною  мовчання.  Учні  переглянули  експозицію  «Неоголошена  війна  в Україні» , присвячену героям революції , та ознайомилися з експонатами    історико – краєзнавчої  кімнати.






Немає коментарів:

Дописати коментар