понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Ексурсія до історико-краєзнавчої музейної кімнати

     У рамках національно - патріотичного виховання користувачі нашої бібліотеки відвідали  історико - краєзнавчу  музейну  кімнату.  Діти опинилися в декількох епохах нинішнього і попередніх століть, побачили і занурилися глибоко в багату  історію нашого  району.




       Відкриває  музейну  кімнату  експозиція  «Неоголошена  війна  в  Україні»,  присвячена  подіям на сході України та участі  в АТО жителів  району, яка  нещодавно  поповнилася  новими  експонатами. Учасник  бойових  дій  Микола Проскуряков  передав  до  музейної  кімнати  прапор з  підписами  бойових  побратимів  та  противотанковий   ракетний  комплекс добровольця  3-ого добровольчого батальйну «Фенікс» 79-ї аеромобільної  бригади.





      В експозиції   музейної кімнати  є фото та  документи про  розкопки  курганів, розташованих  на  території  нашого району.




    Дуже  сподобалася  дітям  експозиція з  історії  та  побуту  українців.        Якого посуду тут тільки нема! І полумиски, і глечики, і куманці. Тут є і прялка, і веретено, і гребінь з гребінкою.  Очі розбігаються від краси вишиваних рушників з сімейної  реліквії  Юлія  Марченко, які  вишила  її мати Євдокія Гапон . 



      Під час всієї екскурсії хлопці та дівчата задавали питання, цікавилися подробицями подій.




       Екскурсію провів  та  відповів  на   запитання  місцевий краєзнавець Юрій Безух.







Немає коментарів:

Дописати коментар