пʼятницю, 31 березня 2017 р.

«Відкрий для себе Японію»

 
  2017 рік за ініціативи Президента України оголошено Роком Японії в Україні. Нижньосірогозька  центральна районна  бібліотека активно долучилася до відзначення Року Японії в Україні.





       З цієї нагоди  у  відділі  обслуговування  читачів  центральної  бібліотеки оформлено виставку-подорож  «Японія – країна  сонця, яке  сходить».



    Найцікавіші книги, що презентують прекрасну загадкову країну світанкового сонця, яка займає одну з найпередовіших позицій у світі, з її природою, звичаями, культурними традиціями і технологіями, можна вибирати для читання прямо з виставки.
      Для відвідувачів  бібліотеки  було  проведено  віртуальну  подорож  «Відкрий  для  себе Японію» ,  де йшла мова про національні риси характеру, національний одяг, взуття, національну зачіску, бойові мистецтва, ікебану, чайну церемонію та багато іншого. Діти порівняли декоративну японську вишню - сакуру з українською вишнею та черемшиною,  дізнались про свято квітучої  сакури, що є одним з найстародавніших обрядів Японії, переглянули відео з японськими пейзажами у період цвітіння цього красивого дерева.







  Після перегляду юні мандрівники активно дискутували, що саме їм сподобалось і що найбільше запам’яталось.  

Немає коментарів:

Дописати коментар