середу, 29 березня 2017 р.

Знай свої права, дитино!

27 березня в  рамках обласного конкурсу «Правові ориєнтири»  та  Всеукраїнського  Тижня  дитячого  читання  в Нижньосірогозький районній бібліотеці для дітей  вчитель початкових класів Гаврилова О.М. провела   з учнями 2-б класу правову гру «Знай свої права, дитино!». На захід були запрошені батьки та гості: інспектор у справах неповнолітніх дітей Онищенко Ю. Д.,головний спеціаліст Нижньосірогозького бюро правової допомоги Садловська О.С.

  Учні та батьки   дізналися  які є права в дітей  та як закони захищають і охороняють дітей у нашій країні, зрозуміли значущість таких важливих документів, як  Декларація  та Конвенція про права дитини.


  Батьки, граючи у «Юридичний волейбол»,  закріпили знання статей Конвенції про права дітей.



   А під час вирішення казкових судових справ всі присутні змогли на практиці допомогти персонажам казок (Попелюшці, Червоній Шапочці, Білосніжці, Каю та ін.) в суду вирішити порушення їх прав та дізнатися , яке покарання за це  мають понести кривдники.






 Юрій Онищенко  акцентув увагу на правах дитини, які порушуються в родині, у школі, а Олена Садловська сказала,   що правова гра , яку ви провели,    розвиває увагу, старанність, виховує   повагу до своєї сім'ї, друзів, оточуючих, почуття дисциплінованості.





  Щоб краще засвоїти права ,кожна дитина отримала буклети та пам’ятки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар