понеділок, 27 березня 2017 р.

Земля - наш спільний дім

   Однією з найактуальніших проблем сучасності є взаємодія людини з природою. Важливим аспектом вирішення  проблеми збереження природних ресурсів є   екологічне  виховання  підростаючого покоління.


    Екологічно – поетична  зустріч  «Природа  рідного  краю в творчості  місцевих  письменників»   відбулася в актовій  залі  Нижньосірогозької  ЗОШ І-ІІІ ступенів   На  зустріч  запросили місцевих  поетів  Ю.Безуха  та М. Дєєва.




      Щасливий той, хто чує і розуміє мову рідної землі, хто з раннього дитинства залюблений у неї, кого назавжди приворожила вона своєю чистою, непорочною красою. Ніколи така людина не стане байдужою, не зачерствіє серцем і душею.           Саме такими – небайдужими, щирими і по-справжньому закоханими у свою  Сірогозщину  є наші поети - краєзнавці.  Про це свідчать їхні поезії , уривки з  яких   були  зачитані.





     Присутні  підняли ряд  найважливіших та  болючих  питань, що стосуються  екології  Нижньосірогозького  району,  насадження лісозахисних смуг та Сірогозької  балки.   Проблемам  екології рідного краю був присвячений  виступ агітбригади «ЕКО – Зелена  Планета». У своєму виступі юні природолюби розказали про любов до матінки-землі. Віршами, прозою, піснями закликали всіх до турботливого ставлення    до краси української землі.     Всі  разом  вирішили  посадити молоді  садженці горіхів на  території селища.
  Присутні  переглянули   літературу, представлену на  книжковій  виставці  «Квітко  моя  степова» .

Немає коментарів:

Дописати коментар