четвер, 16 лютого 2017 р.

Міні-гра-конкурс «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?»

   Із тисяч мов, які існують на планеті, найдорожчою для кожного є його рідна мова. В ній – історична доля, духовна могутність та національна суть.  21 лютого  всі народи Землі   відзначають міжнародний День рідної мови.


     З метою виховання культури мовлення учнів, любові до української мови, до рідного краю, поваги до народної мудрості та з нагоди святкування цієї дати в дитячу бібліотеку завітали учні 5-Акласу (класний керівник Л.В.Герасимова) на міні-гру-конкурс «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?»



       Перед початком міні-гри бібліотекар провела з дітьми невеличкий екскурс в історію української мови. Клас поділили на дві команди, які  наввипередки відповідали на питання ігор-конкурсу «Що означає цей фразеологізм?», «Мовні загадки», «Продовж прислів’я», які їм задавали Чарівниці – берегині рідної мови.



        Український народ дуже любить жартувати, тому на святі не обійшлося без Веселинки, яка жартувала, розповідала смішинки та  допомагала Чарівницям проводити веселі конкурси.








       Учасники заходу проявили хороші знання з рідної мови і   отримали маленькі пам’ятні призи і  медалі «Кращим знавцям української мови».

     



Після конкурсу на користувачів чекав цікавий огляд книжкової виставки «Мова моя чарівна».

Немає коментарів:

Дописати коментар