понеділок, 13 лютого 2017 р.

«Час вибрав їх і закрутив в афганській завірюсі»

  З кожним роком віддаляється день, коли наші воїни повернулись з страшної Афганської війни. Для тих, хто пройшов пекло тих бойових дій, цей день є особливим, бо він позначений пам’яттю про мужніх чоловіків, які не за власним бажання, а виключно з обов'язку брали участь у військових конфліктах.


 До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, в центральній бібліотеці протягом  6-16 лютого діє тематична  книжкова виставка "Крізь пекло афганської війни", на якій представлена література про ці події, а також фото юних воїнів - сірогозців, які пройшли через афганське горнило,  проведена година-зустріч «Час вибрав їх і закрутив в афганській завірюсі» для учнів 11-А класу (класний керівник Кичук Л.В.)



  На цю зустріч були запрошені ветерани афганської війни, голова районної  організації Української Спілки ветеранів Афганістану  Кривцов Юрій , воїни-афганці Остапенко Геннадій, Штефюк Петро , Плєтньов Сергій та головний спеціаліст бюро правової допомоги Садловська Олена.


  Затамувавши  подих, слухали школярі розповідь про службу юнаків, яким довелося побувати в самому пеклі війни. Не залишили байдужими нікого спогади  запрошених  гостей  про службу в братній  країні, про перший бій, про біль утрат бойових  товаришів, з якими ділили  армійське нехитре життя. Учні ставили багато запитань, що стосувалися пережитих подій, дізналися, які риси характеру допомагали солдатам у бою, кому завдячували витримкою, силою волі, які якості необхідно в собі плекати.


     Учасники зустрічі  хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляка-Юрія   Бугаєнка, який загинув в Афганістані і всіх воїнів-інтарнаціоналістів та учасників АТО, що з честю виконали свій громадський обов'язок.


 Впродовж зустрічі лунали пісні про Афганістан, Україну, зачепили за живе й розчулили прочитані вірші про Афганську війну .



Наприкінці зустрічі головний спеціаліст бюро правової допомоги Садловська Олена привітала воїнів-афганців і подякувала їм  за мужність і патріотизм, а також ознайомила присутніх з умовами надання безоплатної правової допомоги.





Немає коментарів:

Дописати коментар