понеділок, 30 січня 2017 р.

До дня вшанування жертв Голокосту

 27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.
  Починаючи з середини ХХ ст. слово «Голокост» стало загальновживаним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.


  З приводу цих подій працівниками районної бібліотеки було проведено  заходи  по вшануванню пам'яті загиблих під час Голокосту.  Для  учнів  11  класу  проведено   годину  пам’яті  «Голокост : злочин  проти людства».    Що ж таке Голокост?   Яка історія?  Про це страшне лихо розповіла  слухачам бібліотекар. Під час проведення бесіди учні висловлювали власну думку щодо Голокосту, ділилися враженнями про події та глибоко співчували жертвам Голокосту та тим людям, які дивом врятувалися від масового знищення нацистами. Багато людей нічого не знають про Голокост, який забрав мільйони людських життів.  З болем  і  сумом  в очах подумки  підсумували  - такого   жаху  не повинно  повторитися!  Присутні  вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. 


  До  уваги   користувачів  представлено  книжкову  виставку-пам’ять   «Голокост: пам’ять  та  застереження».


Немає коментарів:

Дописати коментар