суботу, 12 листопада 2016 р.

Кіносалон з прав людини

10 листопада 2016 року відкрив свою роботу  в Нижньосірогозькому районі Херсонської області Кіноклуб  медіа- просвіти з прав людини Docudays UA на базі ГО «Центр сімейного добробуту».  





   Спільно з Нижньосірогозькою центральною районною бібліотекою  для учнів 10Б  класу організовано показ  фільму «Колись ми станемо щасливими» польського режисера   Павел Височанські. У фільмі йдеться про Даніеля, юнака з Ліпіни, найбільш нужденного містечка в усій Південній Польщі. Він звичайний хлопець із типовими проблемами, який прагне вирватися з суцільної  бідності, бо не хоче прожити своє життя так, як багато хто з його знайомих і родичів. Озброєний камерою на мобільному телефоні, він вештається своїм кварталом, розпитуючи дітей та дорослих про їхні мрії. Чи здійснюються мрії хоча б для когось?


   На сьогодні фільм є близьким і актуальним для молоді, яка живе в невеликих містечках та селищах України.




   Перед показом фільму в аудиторії  обговорювали  такі поняття як «права людини» та їх значимість в житті кожного.  Інеса Угорчук – начальник  Нижньосірогозького відділення Бюро правової  допомоги  Каховського місцевого центру  з  надання  безоплатної  правової допомоги  - розповіла про юридичні аспекти та міжнародні стандарти прав людини, прав дитини, відповіла на запитання учнів.



    Після перегляду через дискусію  відкрили філософську основу прав людини – що це передусім базові цінності, які необхідні кожній людині для того, щоб стати щасливою та здійснити свої мрії, а ще щоденні кроки задля їх здійснення.

Немає коментарів:

Дописати коментар