четвер, 19 травня 2016 р.

Вишиванку одягай – Україну кохай!

  У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи. Ще за свідченням знаменитого давньогрецького історика, географа і мандрівника Геродота, елементами вишиванки був прикрашений одяг скіфів, які проживали в наших землях в період VIII ст. до н. е. - IV ст. н. е.


   19 травня вся Україна відзначає День вишиванки. З цієї нагоди до районної дитячої бібліотеки завітали вихованці старшої групи дошкільного навчального закладу №1 та група продовженого дня на годину народознавства «Українська вишивка». В рамках години завідувач бібліотеки мала нагоду розповісти дітям про вишиванку як символ єднання, солідарності і підтримки, також зауважила,що «Українську вишивку називають «молитвою без слів», а сорочка-вишиванка – є головним оберегом людини». Наприкінці зустрічі діти переглянули відео-кліп «Україна- вишиванка».







    Малюки з задоволенням подивилися   виставу за  творчістю   І.Франка «Лисиця і рак», та українську казку «Солом’яний бичок» в виконанні учнів продовженого дня (вихователь  Хатунцова О.О.)





Немає коментарів:

Дописати коментар