пʼятницю, 17 травня 2013 р.

День Європи

Бібліотеки України дедалі частіше стають рівноправними партнерами громадських організацій, установ, міжнародних фондів при проведенні просвітницької роботи з європейської тематики
18 травня європейські країни   святкують  День Європи. В цей день ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше – наше спільне майбутнє, це шлях, яким іде об’єднана Європа. Ми з її народами належимо до однієї цивілізації, поділяємо її цінності, поринаємо у красу і багатство  мов, традицій, звичаїв, духовність, культуру народів, пізнаємо їх багатогранність і глибину.
З цією метою до Дня Європи в центральній районній бібліотеці проведено цікавий європейський урок у формі пісенно-поетичної мандрівки «Європа – наш спільний дім» під девізом «Ми маємо бути зрозумілими Європі,а Європа – нам!», на який було запрошено учнів 10-а класу Нижньосірогозької ЗОШ І-Ш ступенів  та бібліотечних працівників.
 Ведучі заходу навели переконливі приклади про те, що Європа – це багаторічна історія, досвід, політичні, духовні традиції європейських народів та запросили всіх учасників у мандрівку, яку розпочали з нашої держави – України, що знаходиться в центрі Європи.
  Мандрівку продовжили найближчою західною сусідкою України – Польщею.  Далі подорожували  Німеччиною, Австрією, Голландією, Бельгією, Швецією, Данією, Норвегією, Великобританією, Францією, Болгарією, Венецією. Учасникам заходу було запропоновано вікторину про європейські країни. Так, дуже цікаво за допомогою фото та відеоматеріалів розповіли про дванадцять країн, розташованих на території материка – Європа. Тих, хто зацікавився географічним розташуванням чи історією якоїсь конкретної країни, бібліотекарі запросили до бібліотеки, щоб більше прочитали в книжках чи познайомилися через Інтернет, поглибили свої знання новими відомостями про країни, що входять до Європейського Союзу.
   У читальному  залі оформлена яскрава ілюстративна виставка-подорож «Європа – наш спільний дім», на якій представлена інформація про країни, про туристичні об*єкти цього материка, які було б цікаво відвідати.
  Урок-мандрівку підготували і провели бібліотекарі Пузирнікова Тамара та Каменецька Тетяна.




Немає коментарів:

Дописати коментар